Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgSystemCentrora has a deprecated constructor in /home/fc005300/www_root/zscetin/plugins/system/centrora/centrora.php on line 32
 Rólunk

Alapiskola - Základná škola

     Nagycétény - Veľký Cetín

Nyelv

Közelgő események

Események nem találhatóak

Eseménynaptár

loader

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgContentJw_sig has a deprecated constructor in /home/fc005300/www_root/zscetin/plugins/content/jw_sig/jw_sig.php on line 18

A Nagycétényi Alapiskola a nyitrai járás három magyar teljes szervezettségű iskoláinak egyike, mely magyar diákjainak létszámát tekintve a legnagyobb. Általános műveltséget nyújtó ,nyitott intézmény. Jelenleg 77 magyar ajkú gyermek látogattja intézményünket, és 16 szlovák diák. Összesen 93 tanulónk van. Magyar és szlovák tanítási nyelven folyik az oktatás.Csehiről, Kálazról, Nyitráról, Lapásról, Kiscétényből és Nagykérről utaznak hozzánk a diákok. Gazdag múlttal és hagyománnyal rendelkezünk. Célunk hagyományokon alapuló , de mégis korszerű stabil értékreddel bíró iskola kialakítása.
Fontosnak tartjuk a gyerekek tanításon kívüli foglalkozását. Erre szolgálnak szakköreink és az utántanítások, melyek a Monitor 9-re vagy a felvételikre készítik fel a kilencedikeseket.
Hagsúlyt fektetünk diákjaink tehetségének fejlesztésére, közel 30 tanulmányi és sportversenybe kapcsolódunk majd bele. A tanév végén a legeredményesebb tanulókat könyvjutalomban részesítjük.
Be szeretnénk vonni a szülőket, iskolabarátokat az iskolai életbe, ennek érdekében közös rendezvényeket szervezünk, mint pl. októberben a Napsugaras ősz c.délután, novemberben a Nyitott hét, decemberben a hagyományos karácsonyi vásár kerül megrendezésre.
Iskolai életünk gazdagításához járul hozzá az iskolaújság kiadása és az iskolrádió elindítása, melyhez közelebb kerültünk egy új iskolahangszóró – irányítópult megvételével. A tanítás szaktantermekben is folyik , számítástechnikai terem, nyelvi laboratórium, kémiai laboratórium áll majd a rendelkezésünkre.

Névnap

2019. november 13. szerda
Szilvia
A Nap kel 06:52-kor,
nyugszik 16:17-kor.

Holnap
Aliz
napja lesz.

Étlap

2019. 11. 11. - Hétfő

Polievka cesnaková so zemiakmi
Špenátové halušky so syrovou omáčkou
Čaj ovocný
Cereálna tyčinka

2019. 11. 12. - Kedd

Polievka zeleninová s drožďovými haluškami
Bravčové stehno dusené na paprike (k prívarkom)
Zemiaky na kyslo
Chlieb k prívarku
Stolová voda

2019. 11. 13. - Szerda

Polievka karfiolová so syrovou lievankou
Spišské hovädzie mäso
Zemiaky varené
Šalát z póru
Čaj zelený

2019. 11. 14. - Csütörtök

Polievka paradajková
Závarka
Kuracie prsia v jogurte
Bulgur
Šalát mrkvový s citrónom
Voda s ovocným sirupom s najmenej 50% ovocnej

2019. 11. 15. - Péntek

Polievka fazuľová s mäsom a zeleninou
Chlieb k polievke
Osie hniezda
Mlieko ochutené (rôzne príchute)
Mandarínky

Látogatók

Ma 0

Ezen a héten 25

Ebben a hónapban 132

Összesen 11111

Elérhetőségek

Postacím
ZÁKLADNÁ ŠKOLA - ALAPISKOLA
HLAVNÁ 638
951 05 VEĽKÝ CETÍN
Telefonszám/Fax

037/6597211 – igazgatóság
037/6597208 – iskolai étkezde

E-mail:
zscetin(kukac)gmail.com